"Peleistä huokuikin kova tsemppi sekä kannustava ja posi­tiivinen ilma­piiri"

 

8. syyskuuta, 2015 | Kaikki artikkelit

Reilua peliä mahtavassa säässä

Mikä olisikaan parempi tapa lopettaa kesän futis­kausi, kuin reiluun peliin ja auringon­paisteeseen? LoPa 02 (Lohjan Pallo) järjesti Lohjalla elokuun lopussa Reilun pelin turnauksen, jossa osallistujia kannustettiin rehtiin peliin ja reiluun asenteeseen.

Pisteitä tsemppauksesta

Viikonlopun kestävään aurinkoiseen D13 Nimenhuuto.com-turnaukseen osallistui Lohjalla kaiken kaikkiaan 14 joukkuetta. Lohjan Pallo ry isännöi yhteensä lähes 200 pelaajaa ja osallistui turnaukseen kahdella joukkueella. Haaste­sarjassa Lohjan Palloa edusti LoPa Haaste ja harraste­sarjassa LoPa Sininen.

Jari Pönni LoPa logo

Pelin teema tehtiin selväksi heti turnauksen alussa. Turnaus­päällikkö ja Kaikki Pelaa-vastaava Jari Pönni (Lohjan Pallo ry) kertoi reilun pelin säännöistä kaikille joukkueille ja pelaajille heidän saapuessaan peli­kentille. Lisäksi tuomareille annettiin yleiset ohjeet miten reilua peliä arvioidaan.

Peleistä huokuikin kova tsemppi sekä kannustava ja positiivinen ilmapiiri

Jokaisen pelin jälkeen tuomarit antoivat jommalle kummalle joukkueelle äänen. Kritee­reinä olivat joukkueen sisäinen tsemppi, kannustava asenne tuomareita ja vastustajaa kohtaan, sekä miten valmentajat ohjasivat peliä. Myös joukkueet pääsivät antamaan ääniä toisille joukkueille.

Reilun pelin turnaus

Haaste- ja harrastesarja

Sunnuntaina haaste­sarjan finaalissa kohtasivat Lopa haaste ja Vita. Harraste­sarjassa viimeinen peli käytiin joukkueitten HJK West 02 keltainen ja TUPS/KP75 YJ kesken. Parhaiten sijoittuivat lopulta Vita ja HJK West 02 keltainen.

Osallistujista äänestettiin vielä sarjasta riippumatta turnauksen neljä reiluinta joukkuetta

Tuomarit, valmentajat ja järjestäjät valitsivat reiluimmiksi joukkueiksi Honka vihreät, Halku T00-04, NJS Sininen ja EsPa HooGee YJ2. Turnauksen jälkeen kertyneet äänet laskettiin yhteen ja reilun pelin joukkueen palkinnon sai EsPa HooGee YJ2. Palkinnoksi joukkue sai Nimenhuudon Pro-paketin vuodeksi käyttöön. Kaikki joukkueet saivat hyvän mielen lisäksi vähintään yhden äänen reilusta pelistä. Hyvä kaikki!

Reilun pelin idea

Turnauksen järjestäjänä toiminut LoPa:n Jari Pönni kiittää osallistujia ja järjestäjiä ja suosittelee turnauksen ideaa muillekin. Koti­joukkueel­lekin jäi hyvä fiilis viikonlopun turnauksesta.

"Haasteen pojat olivat todella iloisia ja hyvillään, kun pääsivät finaaliin. Tappio loppu­ottelussa harmitti toki hetken, mutta sitten iloittiin hopeasta." LoPa sininen ei turnauksessa puolestaan voittanut matseja. Heistä oli kuitenkin mukava päästä pelaamaan tyttö­joukkuetta vastaan.

Se, että peleissä ja sen jälkeen tarkkailtiin positiivista tsemppaa­mista, hillitsi petty­myksen purkautumista ja tappio­marinoita

Jarille jäi hyvä mieli myös järjestäjänä kun kaikki sujui ongelmitta. Turnauksen järjestä­minen on aina iso projekti - varsinkin kun paikalle saapuu 12 vieras­joukkuetta ja pelejä on 36 kappaletta. "Kelit suosivat ja erityisen hyvä mieli jäi sunnuntain tasai­sista peleistä".

Nimenhuuto sponsoroi turnausta

Hyvän asian puolesta

Nimenhuuto haluaa tukea junnu-urheilijoiden reilua peliä ja uskoo vakaasti urheilun parantavan sekä kehoa että mieltä. Reilu peli kannustaa pelaajia lisäksi jatkamaan liikkumista iloisella mielellä ja toiset huomioonottaen.

Kiitämme käyttä­jiämme kesän futis­kaudesta. Hienoa, että kausi saatiin lopetettua näin aurinkoi­siin tunnelmiin. Tsemppiä tuleviin treeneihin ja hyvää syksyn alkua!

Jaa artikkeli:

8. syyskuuta, 2015 | Kaikki artikkelit