Kysymykset ja palautekanava on siirtynyt, mene support.nimenhuuto.com

Nimenhuuto-FAQ

Perusteet

 1. Mikä Nimenhuuto.com on?

  Nimenhuuto.com on joukkueille ja ryhmille räätälöity kalenteri-, ilmoittautumis-, viestintä- ja tilastointijärjestelmä. Joukkueilla tai ryhmillä on palvelussa oma sivu, josta näkee joukkueen tiedot, treeniajat ja tulevat matsit sekä voi ilmoittautua tapahtumiin helposti. Yhdellä silmäyksellä näet uudet viestit ja ketkä kaikki ovat tulossa paikan päälle.

 2. Mitä hyötyä Nimenhuuto.comin käytöstä on?

  Palvelu auttaa joukkueen arjen pyörittämisessä. Voit unohtaa pitkät ja sekavat sähköpostiviestiketjut ja hankalat peli- ja treenivuoroista sopimiset ja antaa Nimenhuuto.comin hoitaa asiat puolestasi. Käyttäjiemme palautteen mukaan joukkueen toiminta piristyy, kun asioista sopiminen on helppoa ja tulevista tapahtumista ja tiedotteista saa nopean muistutuksen sähköpostiinsa. Lue lisää siitä, miksi Nimenhuuto on joukkueellesi parempi kuin Facebook- tai WhatsApp-ryhmä.

 3. Ketkä käyttävät Nimenhuuto.comia?

  Nimenhuuto.com on tarkoitettu kaikille aktiivisille ihmisille, jotka harrastavat liikuntaa joukkueessa tai ryhmässä. Palvelulla on reilusti yli 100.000 käyttäjää, vauvasta vaariin. Käyttäjien harrastamien lajien joukkoon kuuluu vaikka mitä, esimerkiksi maratonkouluja, koira-agilitya ja jalkapalloa. Lasten ja nuorten joukkueet ovat yksi iso käyttäjäryhmä, jotka hyötyvät tehokkaasta tiedonjaosta myös huoltajien suuntaan.

 4. Kuka palvelua kehittää ja ylläpitää?

  Nimenhuuto.comia kehittämään ja ylläpitämään on perustettu suomalainen yritys nimeltä Sports Connected Oy. Lue lisää yrityksestä palvelun takana.

 5. Kuinka paljon palvelun käyttö maksaa?

  Nimenhuuto.com on joukkueille maksuton. Palvelun ylläpito ja kehitys kustannetaan mainostajien, sponsorien ja yhteistyökumppaneidemme avulla. Olemme myös julkaisseet tehokäyttäjä-joukkueille vuosimaksullisen Pro-paketin, joka sisältää kokoelman tehokäyttäjän toiminnallisuuksia, kuten esimerkiksi joukkuetekstiviestit.

 6. Mikä on Pro-paketti?

  Pro-paketti on tehokäyttäjille tarkoitettu kokoelma edistyneempiä toimintoja, joilla aktiivinen joukkue saa vielä enemmän iloa palvelusta. Pro-paketti on vuosimaksullinen, mutta edullisen hinnan ja hyödyllisyytensä ansiosta se on kerännyt suuren suosion. Käytetyimpiä Pro-paketin ominaisuuksia ovat tekstiviestit, tarkemmat tapahtuman tiedot ja lisätila kuva-albumille. Katso tarkempia tietoja Pro-paketista.

 7. Miten alan käyttää Nimenhuuto.comia?

  Käyttöönotto on helppoa! Pikaohjeen neljällä nopealla stepillä olet jo valmis.

  Tässä pari eri käyttötapausta:


  • Joukkueesi ei vielä ole Nimenhuuto.comissa: Perusta sivut ryhmällesi ja voitte aloittaa käytön välittömästi. Ensimmäiseksi kannattaa täyttää joukkueen perustiedot, kutsua joukkuekaverit mukaan, lisätä pari tulevaa harjoitusta tai peliä, ja ilmoittautua "in" tai "out".

  • Joukkueellasi on jo Nimenhuuto-sivut: Hae ensin joukkueesi käyttäen ylävalikon hakukenttää. Joukkueen sivuilla voit tehdä itsellesi tunnukset ja kirjautua sisään. Huom: jos joukkue on suljettu, sinun täytyy pyytää tunnukset joukkueen managerilta.

 8. Mistä saan apua ongelmatilanteissa?

  Joukkueesi manageri osaa useimmiten auttaa sivuston peruskäytössä, mutta monimutkaisemmat kysymykset kannattaa lähettää palautekanavaamme. Vastaamme mahdollisimman pian ja itse asiassa myös joku toinen käyttäjä voi myös vastata kysymykseesi.

 9. Miten ehdotan uusia toiminnallisuuksia tai ilmoitan virheistä?

  Kirjoita kehitysehdotuksesi tai virheraporttisi palautekanavaamme. Luemme kanavaa aktiivisesti ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian. Toivomme myös muilta käyttäjiltä tarkentavia kommentteja ja kysymyksiä kehitysehdotuksiin, sillä mitä laajempi keskustelu, sitä laadukkaampi palvelu!

Kalenterin ja ilmoittautumisjärjestelmän käyttö

 1. Kuinka lisään viikottaisen vakiovuoron?

  Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Lisää uusi, ja täytä tapahtuman tiedot. Jos tapahtuma toistuu viikottain, laita rasti ruutuun ja määrittele toistumisen loppumispäivä. Näin saat helposti lisättyä viikottaisin vakiovuoron. Jos joku vuoro peruuntuu tai tapahtuman tietoihin tulee muutoksia, voit muuttaa kyseisen tapahtuman tietoja erikseen.

 2. Onko palvelustanne mahdollista synkronoida joukkueen tapahtumat omaan Google- tai Outlook-kalenteriin?

  Kyllä, Nimenhuuto.com tukee standardimuotoista kalenteritietoa. Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Tapahtumalista ja saat ladattua joukkueesi tapahtumatiedot omaan henkilökohtaiseen kalenteriisi sivun alareunan latauslinkistä.

 3. Mitä tehdä, jos muutokset eivät päivity Outlookin kalenteriin tai muihin kalenteriohjelmiin?

  Kalenterin päivitystahdin määrää käyttämäsi kalenteriohjelma eli esimerkiksi Outlook. Me Nimenhuudossa emme pysty päättämään kalenterisi päivittymistahtia. Löytyiskö kalenteriohjelmasi ohjeista asiaan apua?

  Kokemuksen mukaan ilmaiset Hotmail- ja Google-kalenterit päivittävät tiedot kerran vuorokaudessa.

 4. Esimerkki: miten saan kalenteri Nokia WP8-älypuhelimeeni?

  Kirjaudu live.com palveluun tai hotmailiin – mitä Microsoftin palvelua nyt käytätkin ja valitse sieltä ”kalenteri”. Sen jälkeen vaan sitten valitset ”tilaa” ja annat siihen tuon ical-URI:n ja sopivan nimen kalenterille. Kun olet valmis ja tallentanut kalenterin, niin se ilmestyy Lumian kalenteriasetuksiin valittavaksi (HUOM!) sillä aikataululla, millä olet valinnut Microsoft-accountin tietojen päivittyvän puhelimeen. Esim. 15 min välein tms. Tämän jälkeen se on valittavissa ”kalenteri” sovelluksen asetuksissa puhelimessasi. Pistät vaan ”käytössä” vivun päälle ja valitset kalenterille sopivan värin. Toimii hienosti. Kiitos ohjeen kirjoittamisesta Marko Niskanen!

 5. Voisiko harjoitukseen lisätä myös loppumisajan ja -päivämäärän? Tämä on kätevä esim. leireillä ja viikonloppuharjoituksissa.

  Harjoituksen loppumisajan asettaminen on Pro-paketin ominaisuus. Jos joukkueellasi on käytössä Pro-paketti, voit täyttää loppumisajan tapahtumaa lisättäessä tai myöhemmin tapahtuman omalta sivulta. Pro-paketin avulla voit lisäksi määritellä milloin viimeistään on ilmottauduttava ja kuinka monta ilmoittautujaa tapahtumaan mahtuu.

 6. Miten poistan ilmoittautumiseni?

  Ilmoittautumista ei voi poistaa. Sen sijaan vaihtaa ilmoittautumisesi milloin tahansa "in" tai "out" sen mukaan mikä näyttää todennäköisimmältä. Ajatuksena on rohkaista ilmoittamaan edes arvionsa siitä, onko mahdollisesti pääsemässä mukaan vai ei. Poikkeus säännöstä on, että joukkueen managerit voivat poistaa ilmoittautumisia tapahtuman omalta sivulta.

 7. Voiko jossain määrittää, montako ihmistä vuorolle voi maksimissaan tulla?

  Kyllä voi. Maksimimäärä on Pro-paketin ominaisuus, samoin kuin ilmoittautumisten deadline ym. Jos joukkueellasi on Pro-paketti käytössä, voi maksimimäärän asettaa tapahtumaa lisättäessä tai myöhemmin tapahtuman omalta sivulta.

 8. Voiko ilmoittautumisille määrätä takarajan?

  Kyllä voi. Ilmoittautumisten DL on Pro-paketin ominaisuus, samoin mm. ilmoittautumisten maksimimäärä. Jos joukkueellasi on Pro-paketti käytössä, voit asettaa ilmoittautumisten takarajan tapahtumaa lisättäessä tai myöhemmin tapahtuman omalta sivulta.

 9. Eikö systeemi osaa näyttää erilailla niitä pelaajia, jotka eivät ole vielä vastanneet mitään?

  Osaa toki: tapahtumakohtaisesti pelaajien vastaukset tai vastaamattomuudet näkee helpoiten tapahtuman omalta sivulta. Ja yleisesti pelaajien viimeisimmän sisäänkirjautumisen näkee Pelaajalista-sivulta (ylävalikon linkki Pelaajat). Listan voi järjestää viimeisimmän kirjautumisajankohdan mukaan.

 10. Voisiko yksittäisistä tapahtumista saada jonkinlaisen linkin, jonka voisi liittää viestiin?

  Kyllä, jokaisella tapahtumalla on oma osoite, jolla joukkueen jäsenet pääsevät katsomaan tapahtuman tietoja ja ilmoittautumisia. Mene tapahtuman omalle sivulle ja kopioi selaimen osoitekentässä oleva osoite. Kopioimasi osoite on kyseisen tapahtuman yksilöllinen linkki.

 11. Olisko mahdollista saada jo pelatut pelit ja treenit näkyviin vielä pelien jälkeen?

  Kaikki joukkueen tapahtumat jäävät talteen joukkueen "arkistoon". Valitse ylävalikosta Tapahtumat > Arkisto, niin pääset katsomaan menneitä pelejä ja treenejä.

 12. Kuinka manageri voi ilmoittaa kaikki jäsenet kerralla IN tai OUT?

  Menemällä tapahtuman omalle sivulle ja klikkaamalla ilmoittautumislistan alapuolelta in tai out, tarpeen mukaan.

 13. Miten manageri saa poistettua jonkun pelaajan ilmoittautumisen?

  Joukkueen managerit voivat muokata ja myös poistaa ilmoittautumisia menemällä tapahtuman lisätieto-sivulle ja valitsemalla Ilmoittautumisten Pelaajalista-välilehden. Välilehdellä voi asettaa pelaajan ilmoittautumisen IN-, OUT- tai ?-tilaan. Huom. muista tallentaa tekemäsi muutokset!

 14. Miksi kaikki saavat ilmoittaa myös toisiaan IN tai OUT?

  Ilmoittautumisten muokkaus on avoin kaikille joukkueen jäsenille, jotta ilmoittautumistilanne pysyisi aina mahdollisimman tarkasti ajantasalla ja jotta ei syntyisi turhia pullonkauloja, joissa vain manageri pystyisi tekemään tarvittavia muutoksia.

  Esimerkiksi kun Liisa ja Leena ovat tulossa samaa matkaa töistä kotiin, Leena mainitsee että on tulossa illan treeneihin, mutta ei ehdi itse enää netin ääreen. Tällöin Liisa voi hoitaa ilmoittautumisen Leenan puolesta. Joskus tästä aiheutuu lasten joukkueissa jäynäys-yrityksiä, mutta ne on helppo selvittää katsomalla tapahtuman logeista kuka on ilmoittanut kenet ja milloin.

Joukkueen tiedot

 1. Uusien käyttäjien / pelaajien / jäsenten liittyminen joukkueeseen?

  Uuden jäsenen liittyminen ryhmään onnistuu monella eri tavalla riippuen joukkueen managerien tahdosta.


  • Joukkueen managerit voivat valita ylävalikosta Pelaajat > Lisää pelaaja, ja täyttää uuden jäsenen tiedot. Kun tiedot on täytetty, uudelle jäsenelle lähtee sähköpostitse kutsu tulla joukkueen sivulle.

  • Managerit voivat asettaa joukkueelle "Julkisen liittymisen" (ylävalikon Manageri > Joukkueen asetukset), jolloin jäsenet voivat itse liittyä ja täyttää tietonsa joukkueen Nimenhuuto-sivulta. Tämä voi olla hyödyllistä varsinkin uutta sivustoa perustettaessa.

  • Julkiseen liittymiseen voi määritellä myös salasanan, jolloin vain salasanan tietävät pystyvät liittymään mukaan joukkueeseen.

 2. Joukkueemme nimi on vaihtunut. Saanko muutettua nimeä jotenkin?

  Managerit voivat vaihtaa joukkueen nimen valitsemalla ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset. Huom! Joukkueen nimen vaihtaminen vaihtaa myös joukkueen sivujen osoitetta: uusi osoite kannattaa lähettää viestinä joukkueen jäsenille.

 3. Olisiko mahdollista saada tuonne Pelaajan Rooli -kohtaan uusi rooli nimeltä "kannattaja", "fani" tai "supporter"?

  Kyllä vaan! Rooleja on oletuksena käytössä vain 3, mutta managerit voivat lisätä rooleja ja muokata niiden nimiä. Valitse ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset. Roolien ja tapahtumatyyppien nimet määritellään Asetukset-välilehdellä.

 4. Uusia pelaajia tulossa joukkueeseen, mutta kirjautumiseen tarvitaan joukkueen salasana?

  Joukkueeseen liittyminen voi olla myös ilman salasanaa, mutta manageri voi myös määrätä salasanan valitsemalla ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset. Tämän lisäksi managerit voivat lisätä uusia pelaajia itse valitsemalla Pelaajat > Lisää pelaaja.

 5. Olisiko mahdollista lisätä joukkueen sivuille esim. seuran logoa?

  Kyllä, joukkueen sivuille voi lisätä vaikka mitä kuvia ja tietoja, ja kannattaakin rakentaa sivuista mahdollisimman "joukkueen näköiset", jotta jäsenet tuntevat olonsa kotoisaksi. Managerit voivat lisätä joukkueen logon valitsemalla ylävalikosta Manageri > Logo, ja joukkuekuvan valitsemalla Manageri > Joukkuekuva. Lisäksi joukkueen etusivulle voi lisätä muitakin kuvia valitsemalla Manageri > Etusivu ja klikkaamalla editorin oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää/muuta kuva -ikonia.

 6. Mihin lisäisin pelaajan pelinumeron, jotta saisin pelaajaluettelon suoraan ilmoittautuneiden listalta?

  Joukkueen managerit voivat lisätä useita tietokenttiä pelaajille valitsemalla ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset ja välilehden Jäsentiedot. Sinne voi lisätä vaikka juuri tuon Pelinumero-nimisen kentän. Lisätty kenttä tulee näkyviin jokaisen joukkueen jäsenen kohdalle. Pelinumeroa voi sitten muokata jokaisen pelaajan Oma profiili -sivulla tai managerit voivat muokata pelaajien tietoja valitsemalla Pelaajat > Pelaajalista, ja sitten klikkaamalla "Muokkaa"-linkkiä halutun pelaajan kohdalla. Pelinumeron lisäksi hyödyllisiä lisäkenttiä voivat olla esim. lisenssinumero ja pelipaidan koko.

 7. Kuinka annan managerioikeudet joukkueen jäsenelle?

  Joukkueen managerit voivat jakaa managerioikeuksia muille joukkueen jäsenille. Kun olet kirjautunut managerina, valitse ylävalikosta Pelaajat > Pelaajalista. Klikkaa "Muokkaa" halutun pelaajan kohdalla ja laita rasti ruutuun "Manageri-oikeudet".

 8. Kenellä kaikilla kannattaa olla joukkueen managerin oikeudet?

  Hyvä kysymys! Riippuu joukkueesta: kaveriporukalla kaikkien kannattaa olla managereita, jotta jokainen voi muokata ja lisätä tietoja kattavasti. Toisaalta lasten harrastejoukkueessa managereita kannattaa olla vain yksi tai pari, jottei tule turhia sekaannuksia vastuuhenkilöistä tai siitä ketkä päättävät muutoksista. Nyrkkisääntönä voi pitää, että managereita kannattaa olla enemmän kuin yksi, jotta vältetään turhat pullonkaulat.

 9. Onko mahdollista poistaa joukkueen jäsentä "väliaikaisesti"?

  Kyllä. Ilmoittautumissivun saa pysymään siistinä ilman ylimääräisiä nimilappuja, kun ottaa ko. jäsenen profiilisivulla rastin pois kohdasta Mukana ilmoittautumisissa. Silloin pelaajan tiedot säilyvät järjestelmässä, ja kipinän taas syttyessä mukaantulo on helppoa. Tämä on käyttökelpoinen tapa varsinkin, jos tulee pitkiä loukkaantumisia tai työmatkoja tms. Managerit pääsevät muokkaamaan tietoja valitsemalla ylävalikosta Pelaajat > Pelaajalista, ja klikkaamalla "Muokkaa" kyseisen pelaajan kohdalla.

 10. Miten lisään tietoja joukkueeni kotisivulle?

  Yksinkertaisimmillaan valitsemalla ylävalikosta


  • Tapahtumat > Lisää uusi

  • tai Viestit > Kirjoita uusi

  • tai Kuvat ja materiaalit > Lähetä tiedostoja

  Joukkueen managerit voivat lisätä vaikka mitä tietoja valitsemalla ylävalikosta Manageri: joukkueen perustiedot kuvauksineen täytetään Joukkueen asetukset -sivulla; joukkueen logolle ja joukkuekuvalle löytyy myös paikkansa. Lisäksi managerit voivat lisätä mitä tahansa tekstiä ja kuvia ja linkkejä joukkueen sivulle valitsemalla Manageri > Etusivu, ja täyttämällä editoriin haluamansa tiedot.

 11. Miten yhdistän eri joukkueissa käyttämäni tunnukset?

  Mikäli haluat yhdistää useammassa joukkueessa käyttämäsi tunnukset samaan käyttäjään, niin varmista että molemmissa joukkueissa tunnuksilla on yhteinen nimi ja varmistettu sähköpostiosoite. Yhdistäminen tehdään minkä tahansa joukkueesi sivulla valitsemalla Oma profiili --> Joukkueet. Huom. yhdistä vain ne käyttämäsi tunnukset, joissa olet tunnuksen ainoa käyttäjä – eli ei esim lapsen tunnuksia samaan nippuun.

  Lue lisää käyttäjätunnuksien hallinnoinnista.

 12. Miten poistan vahingossa tehdyt joukkuesivut?

  Voit poistaa perustamasi joukkuesivun menemällä ko. joukkuesivulle, valitsemalla ylävalikosta Manageri ja avaamalla Asetukset-välilehden. Sivulla on Poista joukkue-nappi.

  Voit myös jättää asian sikseen: uudet, käyttämättömät joukkuesivut poistetaan automaattisesti muutaman viikon kuluessa.

Joukkueen sähköpostit, tekstiviestit ja viestintä

 1. Onko suunnitelmissa tarjota tekstiviestipalvelua?

  Tekstiviestipalvelu on jo tarjolla! Joukkuetekstiviestit ovat osa suosittua Pro-pakettia. Tekstareilla tavoittaa kaikki joukkueen jäsenet nopeasti ja tehokkaasti ja se on usein paras tapa tiedottaa pikaisista muutoksista. Minkä tahansa viestin voi lähettää myös tekstiviestinä valituille joukkueen jäsenille (kunhan jäsenet ovat vain syöttäneet ja varmistaneet puhelinnumeronsa joukkueen sivuille).

 2. Miten puhelinnumerot saa vahvistettua?

  Matkapuhelinnumeron vahvistaminen:


  1. Kirjoita Oma profiili sivulla kännykkänumerosi sitä varten varattuun kenttään ja klikkaa 'Tallenna tiedot'.

  2. Klikkaa puhelinnumerokentän kohdalla olevaa linkkiä 'Puhelinnumeron vahvistamisen voi tehdä tästä'.

  3. Puhelimeesi tulee vahvistuskoodi tekstarina. Kirjoita koodi sivulle ja klikkaa 'Vahvista puhelinnumerosi'.

  Näin saadaan varmistettua, että viestejä lähtee vain oikeista numeroista ja vain oikeille vastaanottajille!

 3. Miten sähköpostiosoitteet saa vahvistettua?

  Sähköpostiosoitteen vahvistaminen:


  1. Kirjoita Oma profiili sivulla sähköpostiosoitteesi sitä varten varattuun kenttään ja klikkaa 'Tallenna tiedot'.

  2. Klikkaa sähköpostiosoitekentän kohdalla olevaa linkkiä 'Sähköpostin vahvistamisen voi tehdä tästä'.

  3. Sähköpostiisi tulee vahvistuskoodi viestinä. Kirjoita koodi sivulle ja klikkaa 'Vahvista sähköpostiosoitteesi'.

 4. Miksi sähköpostiosoitteeni on punainen?

  Punainen väri merkitsee vahvistamatonta sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Jos sähköpostiosoitteesi on punainen, voit merkitä sen uudelleen vahvistetuksi Oma Profiili-sivulla:


  1. Klikkaa sähköpostiosoitekentän tai puhelinnumerokentän kohdalla olevaa linkkiä: Sähköpostiosoitteen/Puhelinnumeron vahvistamisen voi tehdä tästä’.

  2. Sähköpostiisi tulee vahvistuskoodi viestinä. Kirjoita koodi sivulle ja klikkaa 'Vahvista sähköpostiosoitteesi'..

 5. Mitä voin tehdä, kun sähköposti ei saavu perille?

  Jos sähköposti ei saavu haluttuun osoitteeseen, niin osoitekirjaan kannattaa lisätä lähettäjä robot(miuku)nimenhuuto(piste)com. Blogistamme löytyy myös lisää vinkkejä sähköpostien perillemenoon.

 6. Mitä voin tehdä, kun jäsen ei saa lähettämääni kutsua joukkueeseen?

  Tarkista pelaajalistasta onko jäsenen sähköposti merkitty huutomerkki-ikonilla. Saat lisätietoja ja ohjeita sähköpostin lähetyksestä pitämällä hiirtä ikonin päällä tai mobiililaitteella klikkaamalla ikonia.

 7. Miten voin lähettää vain kiireellisiä viestejä joukkueen jäsenille?

  Joukkueen uusista tapahtumista ja viesteistä ilmoitetaan joukkueen jäsenille riippuen heidän omista asetuksistaan. Joukkueen jäsenet voivat siis itse päättää millaisia viestejä he joukkueelta haluavat vastaanottaa.

  Voit muuttaa viestiasetuksiasi valitsemalla ylävalikosta Oma profiili --> Henkilökohtaiset tiedot --> Joukkueen ilmoitukset. Oletuksena kaikilla on asetus Normaalisti. Klikkaa kentän vieressä näkyvää alaspäin osoittavaa nuolta, niin saat lisätietoja muista vaihtoehdoista.

  Tästä aiheesta löytyy lisää tietoa blogistamme.

 8. Minkä muotoisia tiedostoja kuva- ja materiaalipankissa voi olla?

  Periaatteessa minkälaisia vain. Suosituimpia tiedostoformaatteja ovat erilaiset kuvat (.jpg, .png, .gif) ja Office-asiakirjat (.doc, .xls, .ppt). Näiden lisäksi on monenlaisia pdf-dokumentteja ja joitakin videoitakin. Kuva- ja materiaalipankki on kätevä tapa jakaa tietoa koko joukkueen kesken.

 9. Pitääkö jossain määritellä, mitä sisältöä viikkokirje pitää sisällään?

  Joukkueen viikkokirjeen sisältöä ei tarvitse erikseen määritellä. Kirjeeseen kerätään viikon aikana tulleet viestit, kuvat ja tiedostot sekä tulevan viikon tapahtumat muistuttamaan ilmoittautumisen tarpeellisuudesta.

 10. Jos laitan viikkokirjeen julkaisupäiväksi esim. perjantai, niin millä kellonlyömällä se lähetetään?

  Viikkokirje lähtee valitun vuorokauden pikkutunneilla, jolloin palvelimen kuormitus on muuten vähäinen. Eli jos viikkomeilin lähetyspäivä on perjantai, on kirje jäsenten luettavissa heti perjantai-aamusta.

 11. Miten ja kuka saa poistettua tiedostoja materiaalipankista?

  Kuvia ja tiedostoja voivat poistaa sekä tiedoston alkuperäinen lähettäjä että joukkueen managerit. Jos haluat poistaa tiedoston, mene kyseisen tiedoston omalle sivulle ja klikkaa sivun alareunassa olevaa "Poista tiedosto"-nappia.

 12. Miten saan upotettua linkin viestin tekstiin?

  Kopioit vain linkkiosoitteen suoraan viestikenttään. Palvelu tunnistaa http-alkuiset merkkijonot ja tekee automaattisesti niistä klikattavan linkin. Sellaista "upotettua" linkkiä, jossa joku sana on linkki ilman näkyvää osoitetta, ei pysty tekemään vaan linkin oikean osoitteen on aina oltava näkyvissä.

 13. Mikä on tekstareiden hinta, jos lähettää enemmän tekstiviestejä kuin Pro-pakettiin kuuluu?

  Mitään yllätyskuluja teille ei tule. Järjestelmä ei anna lähettää enempää, kuin sovitun määrän viestejä. Pro-paketin tekstiviestit riittävät melkein kaikkien joukkueiden tarpeisiin. Jos joukkueenne kuitenkin tarvitsee lisää tekstiviestejä, niin voimme tarjota teille lisäpaketin erittäin hyvään hintaan. Lisäpaketista saatte lisätietoja laittamalla meille sähköpostia. Huom: lisäpaketti tekstiviestejä on mahdollinen vain, jos teillä on jo Pro-paketti.

Widgetit ja mashupit

 1. Onko tapahtumasivulla olevaa kuukausikalenteria mahdollista upottaa joukkueen omille verkkosivuille?

  Kuukausikalenterin, tapahtumalistan ja viimeisimmät uutispalat saa ns. widgetinä näkymään millä tahansa sivulla. Sinun tarvitsee vain kopioida widget-sivulla oleva koodi ja liittää se haluamallesi webbisivulle. Esimerkiksi kuukausikalenterin koodi löytyy joukkueen kuukausikalenteri -widgetistä.

 2. Onko joukkueen tapahtumia mahdollista syöttää esim. RSS-feedinä suoraan meidän kotisivuillemme?

  Joukkueen tulevat tapahtumat saa helposti näkyviin millä tahansa sivulla käyttämällä tapahtumalista-widgetiä. Muokkaa widgetin leveys ja korkeus ja muut tiedot haluamiksesi ja kopioi tarvittava koodi sivullesi. Varsinaista RSS-feediä palvelu ei vielä valitettavasti tarjoa.

 3. Miten lisään Nimenhuuto.comin logon ja linkin omille sivuillemme?

  Tämä kysymys on tullut jo niin usein vastaan, että rakensimme erillisen sivun, jossa on valikoima Nimenhuuto.comin logoja sekä linkittämiseen tarvittava html-koodi valmiina kopioitavaksi. Eli kopioi vain koodi sivuillesi, niin linkki on valmis. Jos haluat linkittää suoraan joukkueesi sivuille, korvaa href="xxxx"-tagista tuo xxxx-osuus joukkueesi Nimenhuuto-sivujen osoitteella. Kas täällä: Nimenhuuto.com logot ja linkit.

Tilastot

 1. Olisiko mahdollista että systeemi tallentaisi pelaajien tai valmentajien paikallaolomäärän ja -prosentin?

  Juuri niin palvelu jo tekeekin. Katsopa ylävalikosta Pelaajat > Ilmoittautumistilasto, niin näet kaikkien osallistumisaktiivisuuden. Voit katsoa osallistumisia myös tapahtumatyypin mukaan jollain tietyllä ajanjaksolla, esimerkiksi kaikki Treeneihin osallistumiset viimeisten 4kk ajalta. Lisäksi Pro-paketti tarjoaa tarkempia pelaajakohtaisia tilastoja osallistumisprosentteineen.

 2. Onko mahdollista saada kaikista Nimenhuudossa olevista tapahtumista tiedostoa, jonka voi viedä Exceliin?

  Pro-paketti tarjoaa joukkueen tapahtumien ja ilmoittautumisten viennin Exceliin. Tiedostossa listataan kaikki joukkueen tapahtumat sarakkeina sekä joukkueen jäsenten ilmoittautumiset ko. tapahtumiin riveillä. Tästä voi Excelissä pyöräyttää vaikka minkälaisia kuvaajia, esim. laskutuksen tueksi. Saadaksesi tiedoston, valitse ylävalikosta Pelaajat > Ilmoittautumistilasto ja klikkaa "Valitse tiedot tai tapahtumat tarkemmin"-linkkiä.

 3. Saanko näkyviin oman osallistumistilastoni viime kaudelta?

  Pelaajakohtaisia osallistumistilastoja voi katsoa miltä tahansa aikaväliltä, myös viime kaudelta. Jos joukkueellasi on Pro-paketti, saat osallistumistilaston näkyviin esimerkiksi Oma profiili- tai Pelaajalista-sivuilta. Tilastossa näkyy osallistumisaktiivisuus sekä kokonaisuudessaan että tapahtumatyyppikohtaisesti sekä kuukausittainen kuvaaja.

 4. Kuinka voin listata joukkueen ahkerimmat treenaajat tai pelaajat?

  Valitse ylävalikosta Pelaajat > Ilmoittautumistilasto. Sivulla näkyvät oletuksena ilmoittautumiset viimeisen 12kk ajalta. Ajanjaksoa voi vaihtaa klikkaamalla "Valitse tiedot tai tapahtumat tarkemmin"-linkkiä. Kolme ahkerinta treenaajaa tai pelaajaa on merkattu sopivalla mitalilla. :)

Junnujoukkueiden ja lasten joukkueiden erityispiirteitä

 1. Miten saan pelaajakohtaisen listauksen tapahtumista, joihin minut on nimetty?

  Tällainen kysymys on tullut muutaman kerran vastaan erityisesti lasten joukkueissa, kun valmentaja jakaa peliajan jo etukäteen, ja päättää, millä kokoonpanolla peleihin lähdetään. Omat tapahtumat voi katsoa pelaajakohtaisista tilastoista, kun säätää tarkasteltavan ajanjakson tulevaisuuteen. Pelaajakohtaiset tilastot vaativat, että joukkueella on Pro-paketti käytössä. Valitse ylävalikosta Oma profiili ja klikkaa "pelaajan osallistumistilasto". Sivun yläreunassa voi päättää ajanjakson ja sivun alareunassa näet listan tapahtumista.

 2. Voisiko pelaajatietoihin laittaa myös peliasun koon? Junnujoukkueita kun ilmoittelee turnauksiin, niin vähän väliä saa olla keräämässä paitakokoa, kun pojat kasvavat vauhdilla.

  Kyllä vain! Joukkueen managerit voivat muutenkin muokata palvelun juuri omalle joukkueelle sopivaksi. Tässä tapauksessa manageri valitsisi ylävalikosta Manageri > Käyttövalinnat, ja asettaisi yhdeksi pelaajakentäksi "Peliasun koko". Tällöin kaikille joukkueen jäsenille voidaan täyttää profiiliin myös Peliasun koko. Manageri voi lisätä kenttiä useita ja lisäksi muokata myös tapahtumien tyyppejä ja pelaajien rooleja jne.

 3. Miten voi tuoda pelaajien huoltajat tai vanhemmat mukaan palveluun?

  Juniorijoukkueessa jokaiselle pelaajalle (lapselle) voi erikseen lisätä yhden tai useamman huoltajan yhteystiedot. Viestit ja ilmoitukset kulkevat huoltajille luotettavasti ja nopeasti. Lisäksi huoltajat voivat kirjautua selkeästi omilla tunnuksillaan joukkueen sivuille hoitamaan ilmoittautumisia ja viestitystä lapsensa puolesta. Kaikkia viestikanavia voi käyttää: tekstiviestit saa menemään vaikka pelaajan koko perheelle, samoin kuin viikkotiedotteet ja kiireelliset sähköposti-ilmoitukset. Huoltajatunnukset voi lisätä kohdasta Oma profiili --> Henkilökohtaiset tiedot --> Lisää huoltaja.

  Toinen tapa on tehdä pelaajan (lapsen) lisäksi tunnus myös vanhemmille ja merkitä tunnuksen rooliksi "Huoltaja". Tällöin myös huoltajat voivat ilmoittautua mukaan tapahtumiin ja joukkueen johtajat pysyvät helpommin ajantasalla vaikkapa kyytijärjestelyistä. Lue lisää käyttäjätunnuksien hallinnoinnista.

 4. Miten yhdistän eri joukkueissa käyttämäni huoltajatunnukset?

  Huoltajatunnukset voi yhdistää toiseen huoltajatunnukseen tai normaaliin pelaajatunnukseen kuten muutkin Nimenhuudossa käyttämäsi tunnukset. Voit yhdistää tunnuksia valitsemalla ylävalikosta Oma profiili --> Joukkueet. Yhdistettävissä tunnuksissa täytyy olla yhteinen käyttäjänimi ja vahvistetut sähköpostiosoitteet. Yhdistä vain ne käyttämäsi tunnukset joissa olet tunnusten ainoa käyttäjä. Voit navigoida omien joukkueittesi välillä ylävalikon kautta ja näet aina joukkueiden ajankohtaisimmat tapahtumat tältä sivulta: http://nimenhuuto.com/users/sessions.

  Lue lisää käyttäjätunnuksien hallinnoinnista.

Pelaajapörssi

 1. Mikä Pelaajapörssi on?

  Nimenhuuto.comin Pelaajapörssi on paikka, josta pelaajat löytävät itselleen sopivan joukkueen ja joukkueet voivat hakea uusia pelaajia liittymään mukaan porukkaan. Pelaajapörssi on tehokas siksi, että siellä ilmoittaminen on joukkueille vaivatonta ja ilmoitukset pysyvät automaattisesti ajantasalla. Pelaajapörssin uusimmat ilmoitukset näet pörssin etusivulla

 2. Kenelle Pelaajapörssi on tarkoitettu?

  Juuri sinulle! :) Tavoitteemme on, että Pelaajapörssissä pelaajat ja joukkueet löytävät toisensa, ja yhä useampi pääsee liikkumaan juuri oikeassa porukassa. Nimenhuuto.comin Pelaajapörssistä on kirjoitettu niin Nuoren Suomen verkkolehdessä kuin Länsiväylä-lehdessä, eli kaikenikäistä yleisöä löytyy monelta tasolta.

 3. Miten ilmoitus Pelaajapörssiin tehdään?

  Nimenhuuto.comissa oleva joukkue voi tehdä ilmoituksen parilla klikkauksella. Jos olet joukkueen manageri, valitse ylävalikosta Manageri > Joukkueen asetukset ja laita rasti ruutuun "Avoin uusille pelaajille" ja tallenna tiedot. Voilà, joukkueenne ilmoitus on näkyvillä. Lisäksi kannattaa kirjoittaa parin virkkeen kuvaus siitä, millaisia pelaajia tai valmentajia haette ja keneen ottaa yhteyttä.

 4. Löysin itselleni joukkueen Pelaajapörssistä. Kuinka otan yhteyttä?

  Klikkaa ilmoitusta ja pääset ilmoittaneen joukkueen sivulle. Sivulla yleensä kerrotaan oikeat yhteystiedot heti alussa, mutta jos näin ei ole, niin kokeile klikata linkkiä "Lisätietoja joukkueen kotisivulta". Jos joukkueen kotisivullakaan ei ole yhteystietoja, niin sitten sinun tarvitsee kokeilla onneasi Googlen kanssa.

 5. Paljonko Pelaajapörssissä ilmoittaminen maksaa?

  Tasan nolla euroa. Pelaajapörssi on Nimenhuuto.comin käyttäjille ilmainen.

Yksityisyys ja tietosuoja

 1. Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani?

  Mene joukkueesi sivulle ja klikkaa sisäänkirjautumislomakkeen alla olevaa Salasana tai tunnus unohtunut?-linkkiä. Sieltä saat lähetettyä salasanasi sähköpostiisi. Toinen tapa on pyytää joukkueesi manageria asettamaan uusi salasana jäsentiedoistasi (eli ylävalikosta Pelaajat ja sitten kyseisen pelaajan kohdalla "Muokkaa"-linkkiä).

 2. Miten voin vaihtaa salasanani?

  Kirjaudu joukkueesi sivulle ja valitse ylävalikosta Oma profiili --> Henkilökohtaiset tiedot. Tämän sivun alalaidassa klikkaa linkkiä Vaihda salasana. Muista myös tallentaa tekemäsi muutokset.

 3. Voiko joukkueen jäsenten listaa piilottaa hakukoneilta?

  Käytännössä kaikki joukkueen tiedot saa tarvittaessa piiloon muilta kuin joukkueen jäseniltä, mukaanlukien hakukoneet. Jäsenlistan voi piilottaa managerin työkaluilla: valitse ylävalikosta Manageri, välilehti Asetukset, ja ota rasti pois kohdasta "Salli julkinen pelaajalistaus".

 4. Kuinka voin poistaa omat tietoni joukkueesta?

  Valitse ylävalikosta Oma profiili ja klikkaa "Poista oma profiilisi"-linkkiä.

 5. Olen liittynyt joukkueeseen vahingossa monta kertaa. Miten voin poistaa turhaan luodut profiilit?

  Joukkueen manageri voi poistaa turhat profiilit klikkaamalla pelaajalistasta halutun pelaajan kohdalla Muokkaa --> Poista jäsen.

 6. Miksi osa joukkueen tiedoista on julkisia?

  Joukkueen managerit voivat valita näytetäänkö joukkueen jäsenistä nimiä, valokuvia tai mitään muuta tietoa. Omat viestit, valokuvat ja dokumentit voi jokainen jäsen asettaa yksityiseksi, ja lisäksi manageri voi muuttaa valintaa joukkueen politiikan mukaisesti jokaisen kuvan ja viestin yhteydessä olevista linkeistä ("Näytä vain jäsenille" tai "Näytä kaikille"). Mutta oletusarvoisesti osa tiedoista on julkisia, koska kokemuksemme ja näkemyksemme mukaan avoimuus on joukkueurheilussa hyvä asia. Aktiiviseen porukkaan on mukava kuulua ja helppo liittyä. Ja mitä enemmän ihmisiä saadaan innostumaan urheilemaan ja liikkumaan, sen parempi!

 7. Voiko kuva- ja materiaalipankin tietoja suojata?

  Kyllä vain, kuvat ja tiedostot voi rajata näkymään vain joukkueen sisäänkirjautuneille jäsenille. Tiedostojen näkyvyyttä voivat muokata sekä tiedoston alkuperäinen lähettäjä että joukkueet managerit. Näkyvyyden voi asettaa sekä tiedostoa lähetettäessä että myöhemmin tiedoston omalta sivulta rastittamalla kohdan "Näytä vain joukkueen jäsenille".

 8. Onko mahdollista rajoittaa joukkueen viestejä ja tiedostojen kommentteja vain joukkueen kirjautuneille jäsenille?

  On. Viestin ja tiedoston alkuperäinen lähettäjä voi päättää näkyykö viesti kaikille vai ainoastaan jäsenille. Lisäksi joukkueen managerit voivat muokata näkyvyyttä kaikkien osalta. Jokaisen viestin yhteydessä on tarvittavat linkit, samoin kuin jokaisen tiedoston omalla sivulla.